sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Keikkailua kerrakseen

Nyt viikonloppuna yöuneni ovat jääneet aika vähäisiksi. Syy, miksi näin on, on se, että olen käynyt kahdella keikalla. Toisesta niistä jo tuossa edellisessä päivityksessäni mainitsin muutaman sanan.

Perjantai-iltana olin HYY:n bileissä kuuntelemassa etnistä, tanssittavaa musiikkia soittavaa Magulamberre bandia, joka koostuu Mosambikista kotoisin olevasta laulajasta sekä suomalaisista muusikoista. Bändin jäsenet soittavat mosambikilaisia kansansoittimia, mm. timbilaa, joka muistuttaa xylofonia.

Lisäksi bändissä on mukana saksofoni ja musiikissa pääosa on rytmeillä ja melodioilla, ei niinkään lauluilla, jotka laulaja esittää omalla äidinkielellään. Mielenkiintoinen tuttavuus, suosittelen todella :)

Ja eilen olin katsomassa MIR:iä, kahden kaverini bändiä Heavy Cornerissa keskustassa. Keikkapaikka oli uusi minulle, mutta pojat ovat lähiaikoina keikkailemassa muissakin hevibaareissa mm. marraskuun puolessavälissä Bar Bäkkärissä, jonne aion seuraavaksi suunnata heitä katsomaan. Tunnen bändistä laulajan ja basistin, joiden kanssa on tullut vaihdettua muutamia sanoja keikkojen jälkeen tai ennen sitä.MIR soitti pääasiassa niiden tuoreen EP:n biisejä, joiden määrän tuossa edellisessä merkinnässäni arvioin väärin. Niitä onkin kuusi eikä viisi, kuten mainitsin. Keikan avausbiisi oli "Rerun" ja kuultiinpa keikan aikana muutama EP:n ulkopuolinenkin biisi, joiden nimiä en valitettavasti satu muistamaan. Pojat ovat kehittyneet alkuvuosistaan parempaan suuntaan ja Eeron, laulajan ääni, on tullut paremmaksi eikä viimeisimmällä EP:llä kuulla enää örinää niin kuin alkuaikojen biiseissä.Pojat eivät soittele enää pahemmin alkuaikojen biisejä. Kun kysyin Samilta, basistilta, keikan jälkeen syytä siihen, Sami vastasi: "Myö ei enää pahemmin niitä muisteta tai harjoitella". Pojat ovat Lappeenrannasta lähtöisin, paitsi rumpali ja nykyinen soolokitaristi, joista ensin mainittu on Lemiltä ja toinen Lieksasta.

Keikan viimeisenä biisinä kuultiin kuitenkin suosikkini "Ravage", jonka kertosäkeestä alun olen painattanut bändipaitaani taakse.

Tuossa alemmassa kuvassa näkyy MIR:in rumpali Mikko, joka keikan aikana otti paitansa pois. Rumpalista on välillä hankalaa saada kuvaa, kun rumpalit ovat lavan takaosassa soittamassa.

Savukone hoiti tehtävänsä keikan aikana, mutta onnistuin yhden hyvän ja utuisen kuvan saamaan pojista.

Ja vielä keikan jälkeen piti saada kuva yhdessä laulajan kanssa, koska edellisestä kerrasta, kun olen ollut Eeron kanssa yhteiskuvassa, on aikaa.

Kiitokset loistavasta keikasta pojille. Marraskuussa luultavasti tavataan seuraavan kerran yhtä hyvissä merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti