sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Anna Ternheim 7.3.2012 Tavastialla

Joskus vuosi sitten kirjoitin jossain merkinnässäni Anna Ternheimista, ruotsalaisesta laulaja-lauluntekijästä, joka lukeutuu yhdeksi suosikkiartisteistani. Nykyään Anna Ternheim asuu Yhdysvalloissa ja on levyttänyt siellä ollessaan viimeisimmän albuminsa "Night Visitor". Kävin katsomassa Annaa, kun hän esiintyi Tavastialla keskiviikkona.

Tunnelma Tavastialla oli todella odottava ja harras, mutta kun Anna tuli lavalle, se kirvoitti yleisössä suuret aplodit ja melkoisen huutomyrskyn. Keikan ensimmäinen biisi oli "Night Visitorin" avausraita "Solitary Move", jota kuuntelin todella keskittyneesti. Melkein kaikki biisit menivät sillä tavalla ja tietysti jokaisen jälkeen tuli taputettua. Anna vaikutti alkuun yllättyneeltä suomalaisyleisönsä reaktioon, hän ei ollut osannut odottaa, että saisi niinkin hyvän vastaanoton meiltä :)

Biisilistaan kuului pääasiassa "Night Visitorin" biisejä, mutta myös muutama vanhempi biisi kuultiin keikan aikana mm. Annan ensimmäiseltä albumilta kuultiin "I'll Fllow You Tonight", "My Secret" (encorena) ja Broder Danielin tunnetuksi tekemä "Shoreline". Annan kanssa esiintyi muutamissa biiseissä Dave Ferguson, joka on ollut mukana tekemässä Annan viimeisintä albumia ja jonka kanssa Anna lauloi "The Longer The Waiting, The Sweeter The Kiss":in.

Muutamia kuvia ja videopätkiä tuli otettua keikan aikana.


Anna soitti keikan aikana peräti kolmea tai neljää eri kitaraa ja muutamissa biiseissä pianoa. "Leaving On A Mayday" kuultiin aluksi vain pianon päällä olevan metronomin nakutuksen säestämänä, mutta biisin loppupuolella Dave soitti kontrabassoa. Todella hyvältä kuitenkin kuulosti ja biisien välissä Anna heitti todella rentoa läppää Daven ja yleisön kanssa.Keikan viimeinen biisi oli "Black Light Shines", josta ehti muodostua suosikkini "Night Visitor" -albumilta viime syksynä, kun olen ensimmäistä kertaa kyseistä albumia kuullut. Sen Anna lauloi ottaen etäisyyttä mikrofoniin, mutta koska seisoin toisessa rivissä, kuulin todella hyvin sen ja ilman korvatulppia, joita olin muuten pitänyt koko keikan ajan (koska monesti keikoilla musiikki kuuluu niin kovaa, että kuulo on hyvä suojata).

Kiitos kauniista esityksestä Annalle ja kiitos hyville ystävilleni, jotka olivat mukanani kuuntelemassa hänen keikkaansa ja joiden kautta olen Annan musiikkia ensimmäisen kerran kuullut :) Toivottavasti Anna saadaan taas jossain vaiheessa Suomeen uudelle keikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti