sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Pariisin Kevät - Odotus

Noin kolme vuotta sitten tämä tyttö kuuli radiosta Pariisin Kevät -nimisen bändin biisin nimeltä "Tämän kylän poikii". Reaktioni kyseiseen biisiin silloin oli vain naureskelu, että "kuka typerys uskaltaa kertoa biisissä äidilleen, ettei ole ottanut lääkkeitään?". Naureskelu loppui kuitenkin siihen, kun kuulin kaverini kertovan, että kyseinen bändi on oikeasti hyvä ja on niillä muitakin biisejä. Vuosi sitten julkaistun albumin "Kaikki on satua" radiossa kesäaikaan soinut sinkkubiisi "Kesäyö" saikin minut ihastumaan bändiin enemmän ja Arto Tuunelan unenomainen, persoonallinen ääni iskostui mieleeni myös.

Nyt Pariisin Kevät on julkaissut jo neljännen levynsä nimeltä "Jossain on tie ulos", jolta on ensimmäiseksi sinkuksi julkaistu biisi "Odotus"
Itse kuulin ensimmäisen kerran tänä aamuna töissä ollessani biisin radiosta ja se sai minut höristämään korviani (enkä ole varmaankaan ainoa): kyseisen biisin alun kitarariffi toi vahvasti mieleeni erään toisen, samankuuloisen biisin. Muutama vuosi sitten julkaistulta Vesterisen albumilta "Jönköping" biisissä "Mitä tapahtui Hokkasen Timolle?" on melko samankuuloinen alku kuin tässä Pariisin Kevään biisissä.

Biisistä sen verran, että tykkään sanoituksista ja melodiasta todella paljon niin kuin "Kesäyössäkin" tykkäsin ja Arto Tuunelan ääni on yhtä unenomainen ja mieleenpainuva kuin aiemminkin ja bändin tunnistaa.

Video onkin sitten sellainen, että sain katsoa sen ainakin pari kertaa läpi ennen kuin sen tarina aukesi minulle ja joku videota kommentoinut sanoi videon noudattavan biisin lyriikoita. Pakko myöntää, että tein saman havainnon itsekin, tosin en pitänyt vampyyritytöstä niin paljon, koska vampyyri-idea alkaa olla loppuukaluttu populäärikulttuurissa myös Suomessa ja tyttö muistutti mielestäni hieman Twin Peaksissa Laura Palmeria näytellyttä Sheryl Leetä.

Arvioksi videolla antaisin tähtiä kolmesta viiteen, koska olisin ehkä toivonut jotain mieleenpainuvampaa tai en ehkä niin suorasti biisiä lainaavaa videota. Vaikka harvemmin kyllä tehdään videoita, jotka noudattaisivat biisin lyriikoita tällä tavalla kuin tässä Pariisin Kevään videossa on tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti