lauantai 27. elokuuta 2011

5 albumia, joita ilman en olisi minä 3/5

The Cardigans -Long Gone Before Daylight, 2003Yöt. Rakkauteni. Muistot. Yksinäisyys. Lämpö. Rauhoittuminen biletyksen jälkeen. Tajunnanvirtaa. Kesä. Talvi.

Kappaleista:

1. Communication: Eräänlainen erobiisi, mutta myös rakkauslaulu. Pehmeä, rauhallinen avausbiisi, jonka yksinkertaiset, country-tyyliin tehdyt kitarariffit saavat minut kuuntelemaan tätä hyvin keskittyneenä ja hyräilemään joskus mukana.

2. You're The Storm: Albumin toinen single-julkaisu. Pidän tästä Nina Perssonin kirjoittaman sanoituksen vuoksi ja minusta olisi hauskaa kirjoittaa joku teksti tähän tyyliin suomeksi ja verrata ihmistä myrskyyn, jota tarvitsen elämääni.

3. A Good Horse: Albumin "voimabiisi", joka kertoo päättäväisyydestä ja lupauksista.

4. And Then You Kissed Me:  Parisuhdeväkivaltaa ja rakkautta. Olen monesti hypännyt tämän yli, koska en ole jostain syystä pitänyt tästä. En tiedä, vaikuttavatko sanoitukset vai onko tämä vain liian pitkäveteistä kuunneltavaa.

5. Couldn't Care Less: Koska olen hypännyt monesti tämänkin yli, en osaa muodostaa tästä kappaleesta mielipidettä.

6. Please, Sister: Pidän tätä jousiorkesterin säestämää balladia ruokuksena naispuoliselle Jumalalle. Pehmeä, surullinen laulu, johon kykenen samaistumaan, koska minulla on ollut hankaluuksia ihmissuhteissani, vaikka olenkin halunnut, että minua rakastettaisiin juuri sellaisena kuin olen.

7. For What It's Worth: Country-henkinen kappale. Mieleeni tämä on tuonut nuotion ääressä istumisen fiiliksen. Tätä on kiva laulaa välillä itsekseenkin ja toiselle, josta välittää.

8. Lead Me Into The Night: Rauhallinen kappale, jossa toivotaan, että puhuja saisi saattajan yöhön, pois valoista.

9. Live And Learn: Yksi albumin single-kappaleista. Rock-henkinen kappale, jossa lauletaan elämästä. Laulu, jossa sanotaan, että opit vain elämällä, vaikka elämä potkisi päähän.

10. Feathers And Down: Haikea, kaunis rakkauslaulu, johon suunnittelin joskus omatekoista musiikkivideota, jossa olisin esiintynyt yhden entiseni kanssa, mutta se jäi kehitysasteelle ja erosimme sen jälkeen.

11. 03.45: No Sleep: Albumin päätösbiisi, joka on rauhallinen ja jonka sanoituksiin en ole pahemmin perehtynyt. Näitä viimeisiä kappaleita kuunnellessa on hyvä rauhoittua ja vaikka nukahtaa, jos on väsynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti