lauantai 10. joulukuuta 2011

Poets Of The Fall Virgin Oilissa 9.12.2011

No niin... Tästä tuleekin nyt pitkä postaus. Ihan ensiksi hehkutan sitä, miten sain uuden kameran synttärilahjaksi. Samsung ST93 on malli ja se on ominaisuuksiltaan puolet parempi kuin Sonyn rämä, jota olen käyttänyt monta vuotta keikoilla käydessäni ja siihen voi kuvata enemmän videokuvaa :)
Otin kyseisen kameran mukaan Virgin Oiliin eilenillalla testatakseni sen ominaisuuksia Poetsien keikalla.

Ja sitten itse keikkaan...

Virgin Oil on minulle tuttu keikkapaikka, olen muistaakseni käynyt siellä ensimmäisen kerran joskus 2006 ja silloinkin Poets Of The Fallia katsomassa. Onnistuin pääsemään suht eteen, koska olen lyhyt ja halusin ottaa kuvia blogiin ja omaksi ilokseni.
Itse bändistä sen verran, että Poets Of The Fall tuli ihmisten tietoisuuteen vuonna 2004, kun tietokonepeli Max Paynessä käytettiin heidän biisiään "Late Goodbye". Ensimmäinen levy "Signs Of Life" julkaistiin 2005, mutta suuren suosion bändi saavutti vasta toisella albumillaan "Carnival Of Rust", jonka nimikappaleesta on tehty todella kaunis ja Tim Burtonmainen musiikkivideo.
Poets Of The Fall aloitti keikkansa kahdentoista aikaan biisillä "Dreaming Wide Awake". Markolla, Poets Of The Fallin laulajalla, oli puuhka ja siliterihattu :)

Tuo ensimmäinen kuva ei ole ehkä mitään parasta mahdollista laatua, mutta siitä saa ainakin jotain käsitystä, miltä pojat näyttävät :) Markon vieressä oikealla puolella seisoo Jaska, joka on POTF:n toinen kitaristi keikoilla ja vasemmalla puolella näkyy basisti Jani.


"Dreaming Wide Awake:a" seurasi "The Ultimate Fling", josta on tietääkseni julkaistu vain livevideo eikä virallista musiikkivideota, vaikka Poetsien muista biiseistä onkin tullut viralliset musiikkivideot.

Marko repi irti muutamia höyheniä puuhkastaan ja puhalsi niitä yleisöön. Itse onnistuin tavoittamaan yhden niistä, mutta myöhemmin huomasin, että siitä oli mystisesti kadonnut puolet laukussani :D

Tunnistin paria biisiä lukuunottamatta lähes kaikki biisit, koska olen kuunnellut niitä todella paljon kotona ollessani. Illan aikana kuultiin akustisesti muutama biisi. Setin aloitti "Desire", sitä seurasi "Twilight Theaterilta" oleva "You're Still Here", joka on yksi henkilökohtaisista suosikeistani, koska sen lyriikoissa käydään läpi kaikki vuodenajat ja se kertoo rakkaudesta. Kuulin myös "Sorry Go 'Roundin", joka kuulosti positiivisella tavalla erilaiselta akustisesti.

Akustisen osuuden aikana onnistuin nappaamaan muutamia todella hyviä kuvia pojista.

Jani ja kontrabasso
Jani ja Olli

Marko
Jaska
Biisilistan tarkkaa järjestystä en muista, koska en ehtinyt kirjata sitä ylös niin tarkkaan. Mutta listan loppupuolella kuulin pari suosikkiani: "Diamonds For Tears:in" ja sitä seurasi vuosina 2006-2007 biisilistan tavallisesti päättänyt "Illusion&Dream". Kaikista välispiikeistä en saanut myöskään niin tarkkaan selvää.

Joidenkin biisien aikana Marko nousi korokkeelle kaiuttimien viereen laulamaan.

Marko ja Olli
Encore-listalla oli kolme biisiä bändin alkuajoilta: "Late Goodbye", "Carnival Of Rust" ja "Lift", jonka loppupuolella bändin kitaristit innostuivat improvisoimaan ja riehumaan lavalla. Keikan jälkeen sain Markolta nimmarin ja onnittelut synttäreitteni puolesta kirjaani, johon olen saanut aikaisemmin muistokirjoituksen Olavilta. Yhteiskuva jäi tosin saamatta, mutta eiköhän sekin tilaisuus vielä joskus tule, jos rupean aktiivisemmin seuraamaan Poets Of The Fallin keikkoja.

Ja tähän loppuun vielä muutamia kuvia...


Kiitos  pojille upeasta keikasta ja toivottavasti näemme taas mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti