maanantai 19. syyskuuta 2011

5 albumia, joita ilman en olisi minä 5/5

Heikki Kuula -Blacksuami, 2010

Turpiin on otettu, mutta eipä tunnu missään. Katkeruus. Rytmimusiikin syvempi olemus. Lähiöelämä. Yksinhuoltajat ja se, ettei niihin pysty luottamaan, vaikka haluaisi. Työttömyys. Itsensä takaisin jaloilleen saaminen.

Kappaleista:

1. Sun nimi on Kuula: Siteerasin pitkään tämän kappaleen kahta viimeistä säettä, sillä mielestäni se oli todella hyvin sanottu. Teksti kertoo lähiöelämästä.

2. Subutexcowboy: Ahdistava nimi ja piinaava teksti, joka kertoo narkkarista.

3. Kallio-Herska: Huumeet ja seksi ovat pääosassa tässä kappaleessa, jonka biitti on puhallinvoittoinen. En tiedä, onko Kuula itse nyysinyt sen jostain.

4. Paskannan sieluusi: Ruotii isä-poika-suhdetta, joka ei ole ihan täysjärkinen. Kykenen samaistumaan tähän tietyllä tapaa, vaikka olenkin väärää sukupuolta ja asiani ovat omien vanhempieni kanssa huomattavasti paremmin.

5. Spuge: Lainaa häpeilemättä erästä Kings Of Conveniencen biisiä. Teksti kertoo alkoholistista, joka kuolee pakkaseen. Ironinen. Radio Helsingin kesäbiisi 2010.

6. 270183-213H: Tämä muistuttaa minua niistä jaksoista, jolloin olin työtön ja minua otti tavattomasti päähän säätämiseni. Kertosäe ja biitti lainaavat Kasevan "Et jäädä voi nukkumaan"-biisiä.

7. Sutenöörin blues: Surullinen biisi, joka kertoo parittajasta puhumassa huoralle, jota tämä rakastaa, vaikka ei haluaisikaan myöntää sitä.

8. Huoralta pääsi kyynel: Maansa myynyt nuori mies kohtaa huoran, joka riistää henkensä myöhemmin samana yönä ja saa miehen muistelemaan heidän tapaamistaan.

9. Kurita mua mutsi: Huono äiti-poika-suhde on tämän biisin aihe. Poika kantaa sydämessään kaunaa lapsuutensa traumoista, siitä, miten ei saanut huomiota äidiltään muuten kuin tekemällä pahaa.

10. Luutarhassa: Teksti lainaa Hectorin kappaletta "Olen hautausmaa". En tiedä, onko tässä myös kertomus pojan isästä.

11. Postikortteja reunalta: Parittaja tekee itsemurhan kuullessaan naisensa kuolleen ja kertoo tarinan kuolemastaan.

12. Poistakaa makkaraa: Tämän tekstiin en ole kiinnittänyt niin paljon huomiota, mutta Basso.fi:n keskustelupalstaa seuranneena olen lukenut, että poikakin olisi kuollut ja raportoi tässä biisissä tilannettaan taivaasta.


Viimeinen osa on ollut jo jonkin aikaa valmiina, mutta sain vasta nyt postattua sen tänne. Seuraavaksi aion ruveta tekemään listaa parhaista mies- ja naislaulajista. Ja toivon, että ensi lauantain keikka menisi hyvin. Raportoin siitä varmaan tännekin jossain vaiheessa omasta näkökulmastani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti