sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Soiva Kortteli 24.9.2011 Helsingissä

Olin eilen We Love Helsingin ja Raido Helsingin järjestämässä Soiva Kortteli -tapahtumassa esiintymässä.
Tapahtuma oli ensimmäinen suurempi katusoittajien tapahtuma, mitä Helsingissä on koskaan järjestetty ja osanottajia oli jos jonkinlaisia. Kun pidimme taukoa bändikaverini Janin kanssa, kävimme kiertelemässä Kiseleffin talossa, jonka yhdessä liikkeessä soitimme ja otin kuvia muista Kiseleffin talossa soittajista.

Tarjolla oli mm. Akkajee-nimisen tyttöduon soittoa avainviululla ja alttoviululla.


Iiris Mikkola soitti isoa kannelta alakerrassa Giselle Delissä


Tundramatiksista ja The Bad Ass Brass Bandista tuttu Janne Masalin oli kenties yksi tunnetuimmista Kiseleffin talon esiintyjistä. Itse olen ollut joskus katsomassa Tundramatiksia, mutta siitä on useampi vuosi aikaa. Olen nähnyt Jannen esiintymässä myös osana Staalon kaato -orkesteria, joka säesti Maija Vilkkumaata, Marjo Leinosta ja Ulla Pirttijärveä Korjaamolla 16.9.2011, jossa olin paikan päällä naisia katsomassa. Tosin sieltä en saanut kuvia, kun minulla ei ollut kameraa, mutta kavereillani oli ja saan ehkä heiltä joskus kuvia.

Janne haitarin kanssa Martiinissa

Lisäksi Kiseleffissä nähtiin soittoa perinteisellä kitara-laulu-meiningillä. Yläkerrassa soitti bändikaverini tuttu Jani Koskinen, joka tekee todella hyvää folk-musiikkia, johon tutustumista suosittelen. Kuulimme häneltä neljä biisiä, joista kaksi oli toiveita, koska bändikaverini tuntee hänet. Tykkäsin Koskisen esittämästä biisistä "Älä pyydä kuuta taivaalta".

   
Jani Koskinen

Soitimme itse neljä kertaa viiden biisin setin läpi bändikaverini kanssa. Muutama ihminen ilmaisi pitävänsä biiseistämme ja parhaiten varmaan mieleeni on jäänyt viimeisimmän settimme aikana kuultu kommentti eräältä naiselta, joka oli juuri kassalla, kun kuunteli esitystämme ja lauloin omaa biisiäni "Unia, haaveita ja Apocalypticaa". Tämä nainen totesi, että "Eicca Toppinen saattaisi pitää tuosta kyseisestä kappaleesta". En muista edes, mistä se laulun teksti on alunperin saanut alkunsa.
Tähän loppuun vielä kuva meistä kahdesta. Kiitokset Jani Koskiselle, joka otti kuvan. Olisin halunnut laittaa Koskisen kuvaaman videoklipin, jossa laulan bändikaverini biisiä "Minä, Heli ja sen poikaystävä", mutta se saa nyt jäädä.


Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ja kiitoksia Janille, bändikaverilleni.
Toivottavasti pääsee taas jossain vaiheessa keikalle.

1 kommentti:

  1. Harmittaa kun en päässyt katsomaan!! toivottavasti teillä oli kivaa. Tahon nähä sen klipin, kun seuraavan kerran nähdään.

    VastaaPoista